Pages

Wednesday, 6 September 2017

10 Kelebihan Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis

Menjadi pesakit kencing manis bukanlah senang. Banyak perkara nak kena jaga lebih-lebih lagi dalam bab pemakanan. Terlebih gula bahaya, terkurang gula pun bahaya juga.

Kandungan gula dalam badan kena maintain pada paras yang selamat. Sebab tu pesakit kena makan ubat yang doktor beri dan berdisiplin menjaga pemakanan.

Tapi..tengok sajalah menu kita dari pagi sampai ke malam. Boleh dikatakan hampir semua hidangan mengandungi kandungan gula, garam dan lemak yang boleh bagi kesan tak baik pada penyakit kita.

Satu sumber yang sangat jarang kita makan dengan banyak ialah tumbuhan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan. Kalau makan pun, mungkin hanya sejemput buat syarat.


Tumbuh-tumbuhan sangat kaya dengan pelbagai zat yang pesakit kencing manis perlukan seperti zink, asid lemak Omega 6, vitamin anti-oksidan seperti vitamin C dan E. Semua zat ini ada fungsi tersendiri dalam membantu pesakit diabetes.

Vivix, Ekstrak Tumbuhan Kaya Antioksidan

Saya nak kongsikan dengan anda, satu minuman kesihatan yang sangat bagus untuk pesakit kencing manis. Bagus tu sebab ia ada kajian klinikal yang diiktiraf di peringkat dunia.

Vivix mengandungi ekstrak 4 tumbuhan premium iaitu anggur muscadine, lobak unggu, elderberry dan knotweed jepun.


Ramuan Vivix ini memberi impak yang sangat berkuasa berdasarkan kajian klinikal dan penyelidikan saintifik iaitu kepada:

  • perlindungan sel (cell defence)
  • tenaga sel (cell energy)
  • memperbaiki sel (cell repair)
  • keupayaan sel (cell performance)
Ramuan Vivix ini juga telah dibuktikan berkuasa sebanyak 10 kali ganda berbanding resveratrol itu sendiri dalam memperlahankan kerosakan sel akibat timbunan protein AGE (protein yang buat sel jadi rosak).

Apa Kelebihan Vivix Kepada Pesakit Kencing Manis?

Kencing manis adalah penyakit yang berpunca daripada kerosakan sel iaitu badan  kita hilang upaya untuk mengguna dan menguruskan hormon insulin dengan berkesan. Ia boleh jadi disebabkan pemakanan yang tidak sihat, berat badan berlebihan, cara hidup yang tidak aktif.

Vivix boleh membantu dengan cara berikut.

#1. Membantu mengekalkan paras gula atau glukosa dalam darah serta insulin pada aras yang sihat.

#2. Antioksidan yang tinggi dalam Vivix membantu melawan radikal bebas yang merosakkan sel.

#3. Membantu memperlahankan penyerapan gula dan menjadikan badan mampu untuk menguruskan gula dengan efektif.

#4. Membantu meningkatkan sensitiviti sel terhadap insulin dan mengurangkan kesan kerintangan insulin.

#5. Mencegah kerosakan akibat pra-diabetes.

#6. Mencegah sugar crashes, iaitu keadaan di mana gula terlalu cepat di pecahkan menyebabkan badan menjadi lesu tidak bertenaga, selalu berasa lapar, craving kepada makanan manis dan kerap makan between-meal.

#7. Membantu menurunkan berat badan secara sihat, mengekalkan berat badan sihat serta mengawal selera makan.

#8. Sebagai agen detoks dengan cara 'mencuci' toksin yang terdapat dalam salur darah dan juga pada sel.

#9. Membantu mencegah komplikasi alibat penyakit kencing manis iaitu sakit jantung, masalah mata, penyakit buah pinggang, tekanan darah tinggi, jangkitan kuman dan kerosakan saraf.

#10. Mengaktifkan sistem imun untuk membantu mencegah jangkitan kuman terutama pada pesakit yang mengalami luka dan cedera teruk dan susah sembuh.

Cara Cepat Untuk Hidup Kembali Sihat 

Vivix bukan ubat magik. Selain kita makan Vivix, cara hidup kita mesti diubah kepada yang lebih sihat.

Makan secara sihat

Jauhi lemak tepu, gula dan makanan manis, karbohidrat ringkas, lebihkan sayur dan buah. Ambil hidangan mengikut saranan pinggan sihat Malaysia #sukusukuseparuh iaitu suku nasi, suku lauk, separuh sayur dan buah.

Senaman yang kerap

Kurangkan gula

Lebih banyak gula kita ambil, lebih banyak protein AGE dihasilkan. Dengan itu kita semakin cepat sakit dan sel cepat menua. 

Berhenti merokok

Kurangkan stress

Vivix Bantu Kawal Gula Dalam Pesakit Kencing Manis Dengan Berkesan

Ini adalah sebahagian daripada pengguna Vivix Shaklee yang berpuas hati dengan Vivix.

Testimoni 1



Testimoni 2

 Testimoni 3



Testimoni 4

Testimoni 5


Ada nampak beza tak? Kurus sebab kencing manis. Bila konsisten vivix, kencing manis makin turun, pipi makin naik tembam semula.


Asalnya tuan badan degil taknak ambil sebarang ubat spital mahupun suplimen. Bila tengok sendiri paras bacaan gula, sendiri insaf dan mula ambil ubat hospital, dalam masa sama ambil vivix.

Tapi lama-lama tinggalkan ubat hospital sebab ada kesan mengantuk. Tuan badan kerja sebagai pemandu lori, can't afford to take a risk. So, stop ubat, teruskan vivix je.
Paras bacaan gula sebelum pengambilan vivix :
19 Sept - 16.6
30 Sept - 18.9 (bacaan tak puasa)
Selepas pengambilan vivix :
18 Okt - 11.3
10 Nov - 7.7

Testimoni 6


Testimoni 7

Cara Dapatkan Vivix

Sebotol Vivix berharga RM475 untuk sebulan penggunaan. 

Sekiranya berminat, anda boleh terus hubungi saya melalui SMS/ WhatsApp 012-9645614. Konsultasi khas untuk pelanggan saya!


012-9645614

Shaklee Malaysia
ID:868994

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...