Pages

Monday, 6 February 2017

Sengugut Boleh Hilang Lepas Kahwin?!

Cakap pasal sengugut ni, rasanya ramai kaum wanita ada sejarah tragis mengenainya.

Tak terkecuali yours truly yang menulis ni. Sengugut saya bermula dari alam remaja zaman sekolah menengah dulu, membawa ke zaman masuk U dan seterusnya.

Paling teruk zaman kat U la.. Tapi untung juga asal time sengugut tu mesti jatuh hari cuti Sabtu atau Ahad. Hihi.. Maka jarang jugalah ponteng kuliah sebab sengugut.

Tapi, hari yang dia kena teruk tu, memang teruk betul. Siap muntah bagai lagi macam orang morning sickness pulak. Berguling menonggeng tu tak payah cakap la. Masa tu selalu imagine, indahnya kalau dapat potong, keluarkan rahim, cuci-cuci, masuk balik. Amboi...


Teringat pula dulu, melihat saya sengugut teruk sangat, ada sorang junior tu siap bagi petua lagi, dia suruhnya kita kawin cepat, baru sengugut hilang katanya. Maka timbullah impian saya untuk kahwin awal. kahkah

Kalau la senang-senang je boleh kawin kan. huhu. Tapi lepas kawin, sengugut tak hilang pun taw. Lepas beranak barulah ia hilang sepenuhnya. Syukur alhamdulillah.

Tapi sekarang dah senang, tak perlu kawin-kawin kalau nak hilang sengugut. Ye lah dah umur pun muda remaja lagi, nak kawin apanya.

Sekarang kau makan je vitamin Shaklee. Ada banyak pilihan suplemen yang membantu seperti GLA Complex, Ostematrix dan Alfalfa Complex.

Tapi hari ni saya nak cerita pasal Vivix.

Jangan tak percaya Vivix juga dapat membantu menghilangkan sengugut teruk tu taw. Ini testimoni dari pelanggan saya sendiri.


Al kisahnya dia belikan Vivix untuk ayah dia yang strok, tapi dia cuba juga bagi adik dia makan. Alhamdulillah sangat berkesan untuk adik dia. Bukan sengugut yang 15 tahun tu je hilang, ketumbuhan pada payudara pun turut hilang!

Sekarang dia dan keluarga dia dah jadi pengguna setia Vivix.

Mungkin ada yang curious nak tahu, bagaimana Vivix boleh hilangkan sengugut pulak ni?

Bahan aktif yang terdapat dalam Vivix ni ialah resveratrol iaitu sejenis antioksidan yang sangat berkuasa. Kajian telah menunjukkan kesan resveratrol dalam mengurangkan pengecutan otot semasa menstruasi.

Vivix juga membantu menurunkan penghasilan hormon prostaglandin. Hormon ni lah yang buat keadaan period kita sangat 'horror' sampai muntah, loya, sakit kepala, cirit-birit dan krem otot perut.

Pendek kata Vivix ni mengawal hormon kita agar stabil dan tidak berlebihan. Best kan Vivix?


Jika ada sengugut teruk seperti di atas tu, cubalah Vivix. Sudah-sudah la melayan derita sengugut tu. Penat taw sengugut ni. Nak buat apa pun tak selesa. Lepas tu takkan asyik nak ponteng kerja, ponteng kuliah, ponteng kelas je setiap kali sengugut.

Takkan nak telan painkiller, panadol atau ponstan selalu. Pun bahaya juga. Ada cara semulajadi yang selamat, cepat dan berkesan ni, baiklah cuba.

Lagi pun efek Vivix ni banyak sangat. Semua best-best. Ala rasa sendiri la baru tau.

Jom dapatkan Vivix melalui saya! Special consultation gitu. Hubungi:

-Puan Suhaila-

012-9645614

Pengedar Shaklee Malaysia

ID:868994




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...