Pages

Monday, 20 February 2017

Khasiat Dan Kebaikan Sirap Vivix Shaklee Kepada Kesihatan Tubuh Badan

Saya percaya, anda yang singgah ke entry blog ni mesti dah mendengar tentang sirap Vivix Shaklee. Ada saudara-mara atau kawan-kawan yang cadangkan anda mengambil Vivix Shaklee sebagai suplemen. Betul tak?

Ok, sebelum kita pergi lebih jauh tentang khasiat dan kebaikan Vivix, apa kata kita berkenalan-kenalanlah dulu dengan Vivix ni. Tak kenal maka tak cinta orang kata.

khasiat sirap vivix shaklee

Vivix anti-penuaan

Setiap hari kita terdedah kepada persekitaran dan udara yang tercemar, diet tak seimbang, stress dan tekanan yang mana akan membawa kepada timbunan radikal bebas dalam badan yang sangat reaktif dan boleh merosakkan sel.

Radikal bebas ni boleh berkumpul bertahun-tahun lalu merosakkan komponen dalam sel badan kita seperti DNA.

Di sokong oleh 6 patent, Vivix mengandungi molekul proprietary, yang semuanya hasil gabungan tumbuhan semulajadi yang kaya polifenol termasuk resveratrol, di cipta khas untuk melindungi dan memperbaiki DNA hingga kepada memperlahankan penuaan pada peringkat selular.

Dalam kajian makmal, ramuan sirap Vivix telah menunjukkan impak besar dalam mengaktifkan pertahanan sel (menguatkan sistem imun), meneutralkan radikal bebas, memperlahankan protein AGE yang menyebabkan kerosakan dan membuatkan seseorang itu cepat tua dan cepat sakit.

Secara ringkasnya, sirap Vivix ni berkuasa kerana:
  • melindungi dan memperbaiki kerosakan sel dan DNA
  • melambatkan pemendekan telomere hingga 40%
  • 10 kali lebih berkuasa dari khasiat resveratrol tu sendiri
  • efek muda 25 tahun mengikut kajian makmal
Proses pengekstrakan yang dah dipatentkan ini dapat memekatkan dan melindungi sebatian bioaktif polifenol daripada empat sumber tumbuhan yang sangat potent iaitu anggur muscadine, lobak unggu, elderberry, dan knotweed Jepun. 



Tengok bahannya saja pun dah kualiti premium, jadi tak hairanlah Vivix semakin menjadi sebutan dan kerap meniti di bibir rakyat Malaysia sekarang ni.

Khasiat dan kebaikan sirap Vivix Shaklee kepada tubuh badan

Secara ringkasnya, bolehlah dinyatakan yang Vivix ni amat-amat bagus untuk membantu kesihatan dan pemulihan sel badan seseorang, sama ada sihat atau sakit.

Bagi orang yang sihat walafiat, Vivix membantu mencegah penyakit kronik, memudakan kembali sel badan serta membantu menaik taraf tahap kesihatan kita.

Bagi orang yang ada masalah kesihatan pula, ia membantu mencegah sel daripada terus rosak, memulih dan memperbaiki sel yang rosak, menguatkan sistem imun, memberi tenaga serta mempercepatkan pemulihan.

Sirap Vivix Shaklee sangat disyorkan kepada mereka yang mempunyai apa jua masalah kesihatan sama ada tahap biasa atau kronik. 

Resveratrol dalam Vivix telah dibuktikan dapat membantu antaranya:

1. Mengawal gula dalam darah bagi pesakit kencing manis
2. Menurunkan kolesterol
3. Mengawal tekanan darah
4. Mencantik dan memperbaiki kulit rosak
5. Menurunkan paras asid urik bagi pesakit gout
6. Menjaga kesihatan jantung
7. Memperbaiki masalah sendi
8. Menguatkan memori dan ingatan
9. Menjaga kesihatan buah pinggang
10. Mengawal hormon tak stabil
11. Memulihkan kecedaraan dan kerosakan sel  dan tisu dalaman
12. Awet muda
13. Mempertingkatkan kesuburan lelaki dan wanita
14. Sebagai agen detoksifikasi
15. Mengaktifkan 'natural killer cell' yang sangat rendah pada pesakit kanser
16. Mengurangkan bengkak atau ketumbuhan
17. Penurunan berat badan dan mengekalkan berat badan sihat
18. Memperbaiki kerosakan saraf

dan sebagainya.

Namun begitu, sirap Vivix ni tidak bertindak seperti ubat ye. Ramai yang selalu salah faham di sini.

Jika anda ada mendapatkan rawatan doktor, atau mengambil sebarang ubat, rawatan dan ubat tersebut mestilah di teruskan seperti biasa.

Mudah-mudahan, dengan rawatan dan ubatan yang betul, di tambah dengan suplemen premium seperti Vivix, penyakit anda akan segera pulih dan sembuh. InsyaAllah.

Jika berminat mendapatkan Vivix, harganya RM475 sebotol. Nak jimat, boleh beli set twinpack 2 botol.

Nak tahu lanjut, atau nak buat pembelian, boleh hubungi saya seperti no di atas.

Jom sihat sambil menikmati segelas sirap Vivix! ;)

-Puan Suhaila-

012-9645614

Shaklee Malaysia
ID:868994

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...