Pages

Wednesday, 8 February 2017

Cara Hilangkan Skin Tags Atau Lebihan Kulit Dengan Mudah Dan Tak Menyakitkan

Dulu saya ada benda tu. Tak tau pula namanya skin tag. Ia berupa seperti lebihan kulit atau daging yang timbul pada kelopak mata saya.

Entah macam mana tiba-tiba ia hilang. Mungkin sebab suplemen yang saya makan. Padahal sebelum tu kerap juga picit macam picit jerawat konon-konon nak kecutkan dia.

Alhamdulillah akhirnya ia hilang sendiri. Benda tu tidaklah menganggu sangat tapi kita sendiri yang rasa tak selesa. Macam tak best je pegang-pegang muka tiba-tiba ada kulit tertonjol.


Sebenarnya ramai orang yang ada skin tag ni.

Ia biasanya tumbuh pada kelopak mata, di kawasan leher, bawah ketiak, atas tulang pipi dan mana-mana bahagian badan. Ada tu sampai berwarna kehitaman-hitaman lagi.

Skin tag ni boleh bersaiz dari sekecil-kecil hingga ke sebesar sebiji anggur! Kadang-kala ia datang berjemaah dan timbul beramai-ramai pada satu kawasan badan.

Skin tags atau dalam istilah perubatannya acrochordon, tidaklah berbahaya. Ia ketumbuhan benign tapi bukan kanser.

Siapa saja boleh mendapat skin tags ni dari bayi hingga ke warga emas, tapi lazimnya ia di alami oleh orang berusia pertengahan umur dan obes. Eh, orang kurus pun ramai je saya jumpa ada skin tags ni.

Ada apa dalam skin tags tu?

Mesti ramai nak tau kan? Saya pun tertanya-tanya dulu. Di bawah mikroskop, yang kelihatan ialah fiber kolagen yang tidak normal, iaitu ia menjadi longgar dan 'bengkak'. Ada juga kemungkinan mengatakan ia terdiri daripada sel lemak dan gula yang berlebihan.

Jika risau dengan kejadian skin tag di badan, bolehlah berjumpa dengan doktor. Doktor akan ambil tisu dan melakukan dignosis kalau-kalau ia melibatkan kanser kulit.


Skin tags boleh dibuang sama ada buat sendiri di rumah atau di hospital. Kalau nak buat sendiri, boleh guna shaver, atau kepit kuku. Ouchh berani ke??

Komfem tak berani. Sebenarnya ada cara lebih mudah.

Saya cadangkan anda amalkan Vivix.



Kenapa Vivix?

Sebab ia minuman yang kaya dengan polifenol dan resveratrol iaitu antioksidan berkuasa yang dapat memperbaiki semula sel dan DNA yang rosak.

Kajian telah menunjukkan khasiat resveratrol ke atas kulit termasuk kanser kulit. Dengan mengamalkan Vivix, terbukti kulit akan kembali muda, sihat dan berseri dalam masa sama semua masalah berkaitan kulit dapat diselesaikan termasuklah skin tags.

Inilah rahsia kenapa orang makan Vivix lambat nampak tua!

Percaya tak, ramai yang mengamalkan Vivix, skin tags nya 'gugur' sendiri. Nak tau kenalah cuba. Kulit dah cantik nanti mesti ramai yang tegur, 'eh, mana pergi bonjol-bonjol di kulit awak ni?'. Masa tu bagitaulah dengan bangganya kita makan Vivix. 

Vivix memang tonik antipenuaan terbaik yang pernah Shaklee hasilkan dan ia berdasarkan kajian saintis serta dibuktikan secara saintifik.

Harga Vivix RM475 sebotol. Pembelian 2 botol melayakkan anda mendapat harga ahli, keahlian percuma serta rebate tunai bernilai RM38.

Berminat nak cuba Vivix untuk masalah kulit dan skin tags, hubungi saya;

-Puan Suhaila-

012-9645614

Shaklee Malaysia

ID: 868994



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...