Pages

Thursday, 29 December 2016

Cara Sembuhkan Kayap Serta Matikan Virus Dengan Berkesan

Assalamualaikum wbt.

Lama dah tak dengar pasal kayap ni. Dulu selalu dengar cerita-cerita ngeri pasal kayap. Ada yang kata kayap ni bila dia melingkar satu badan, boleh buat meninggal. Huhu.. Kejam betul cerita.

Sejujurnya saya tak pernah tengok lagi dengan mata kepala sendiri. Kena chickenpox pun dah serik ya amat, kalau kayap tak tau la..Nauzubillah. Orang kata kena kayap ni memang derita!

Ye la, bergesel dengan baju pun dah pedihnya masyaAllah. Belum masuk lagi bab komplikasi lain macam hilang pendengaran, murung, stress, ada yang hilang ingatan, otot lemah, jangkitan kulit dan kulit pun jadi buruk.


Kena kat badan ok lagi, kena di muka bukan boleh di sorok-sorok. Tak keluar rumah la jawabnya.

Punca kayap

Hasil bacaan saya, rupanya kayap ini adalah virus cacar air yang pendam dalam badan kita. Contohnya dulu kita pernah kena cacar air (tapi sekarang dengan vaksin, kes cacar air dah berkurang). Lepas bertahun-tahun, mungkin atas faktor persekitaran, kuman ni aktif semula lalu jadilah ruam, dan lepuhan kecil yang sangat menyakitkan.

Pengaktifan semula ini lah yang kita panggil kayap atau juga herpes zoster.

Kayap ni biasa kena kat orang tua sebab sistem imun mereka dah lemah. Tapi jangan tak tau, orang muda pun ada yang kena kayap.

Simptom kayap

Antaranya ialah:

  • rasa gatal, merenyam dan pedih
  • timbul ruam dan lepuhan berisi cecair
  • rasa sakit pada sebelah badan atau muka
Kayap yang tak di rawat akan ganggu sistem saraf  dan boleh buatkan seseorang tu sakit berbulan-bulan malah bertahun-tahun.

Doktor kata kayap tak boleh disembuhkan, hanya boleh dikawal melalui vaksin. Namun begitu, jika sistem imun kita kuat, sistem pertahanan badan kita sendiri boleh musnahkan atau matikan virus kayap tu.

Kuatkan sistem imun untuk menentang virus hespes zoster


Set ini bertindak melawan jangkitan kuman dengan menguat dan mengukuhkan sistem pertahanan badan secara semulajadi. Ia juga memperbaiki semula sel dan kulit yang rosak akibat serangan virus.

Pengambilan setiap hari mempercepatkan proses penyembuhan , mengurangkan derita dan komplikasi teruk serta dapat mencegah serangan semula virus herpes zoster.

Kita kalau boleh, nak cepat baik kan. Selain makan ubat yang di beri oleh doktor, suplemen yang menguatkan sistem imun ni sangat-sangat penting juga.

Alhamdulillah, ramai pesakit kayap sembuh lepas konsisten mengambil set ini .

Testimoni 1:

Testimoni 2:



"Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!
Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.
NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..
LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.
Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~
Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!
HAppy Sayyidul Ayyam. Zikir Hari Ini: Ya Allah."
-Siti Norhayati Abdul Halim
Testimoni 3:
Dengar sendiri apa kata Encik Suharmi yang mana bapa beliau sendiri mengalami penyakit kayap.
Pengambilan set suplemen ini sebagai ikhtiar belaka. Siapa yang tak nak tengok orang tersayang sihat semula seperti sediakala kan? 
Ada pertanyaan lanjut, atau berminat mendapatkan Set Kayap Shaklee ini, hubungi saya Puan Suhaila 012-9645614.
InsyaAllah saya akan membantu memberi konsultasi terbaik untuk anda :)
-Puan Suhaila-
012-964 5614
Shaklee Malaysia, ID 868994

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...